250x250x6

DOPORUČUJEME

Liběna (29): Rande, které se nepovedlo

  

Myslela jsem si, že když mám za sebou dva nepovedené vztahy, že do třetice mi to konečně vyjde. Také jsem měla za to, že jsem se uměla ze svých chyb poučit a příště si dát při výběru partnera lepší pozor na to, abych zase nenarazila na někoho se mnou nekompatibilního. Jenže člověk míní, ale bůh mění, se říká.

Seznámení na grilovačce

Po posledních rozchodu jsem byla asi rok a půl sama, než jsem se seznámila s Davidem. Bylo to letním grilování u kamarádky Evy, která pozvala různorodou společnost. David tam byl sám a zaujal mě na první dobrou. Asi i tím, že byl vysoký, což se mně na mužích vždycky moc líbilo. Zjistili jsme, že jsme si tak nějak na sebe zbyli. Ale mně to vůbec nevadilo, protože David se jevil jako docela příjemný společník.

Vypadalo to, že ani já mu nejsem úplně lhostejná. Měli jsme si celkem co vyprávět, protože stejně jako mě i Davida bavila turistika po horách. Slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že bychom některý víkend společně vyrazili na výlet. Vyměnili jsme si telefony a s tím se rozloučili.

Příjemné setkání v čajovně

Docela jsem se těšila na to, až mi David zavolá. Kupodivu to bylo hned následující týden. A prý, jestli nechci jít do čajovny na čaj. Souhlasila jsem. V domluvený den jsem se vyparádila, aby mi to na rande slušelo, a vyrazila směr čajovna. David už na mě před ní čekal. Pozdravili jsme se a vešli dovnitř. Příjemné prostředí čajovny navodilo hezkou atmosféru. Objednali jsme si a věnovali se jeden druhému. Dvě hodiny uběhly jako voda. Naplánovali jsme si, že o víkendu zajedeme do Beskyd a vyběhneme na Lysou horu. Trochu mě David překvapil při placení, když si uhradil jen svoji útratu. Ale brala jsem to sportovně, jsem přece nezávislá žena. Jinak jsem měla z rande dobrý pocit.

Rande a výlet na Lysou

O víkendu jsme se do Beskyd dopravili mým autem. David říkal, že to jeho je zrovna v servisu. Prý má něco s geometrií. Davida jsem vyzvedla na smluveném místě. Na benzince jsem musela vzít benzin. Že by se David měl k tomu, aby mi na něho přispěl, tak to zrovna nemohu říct. Bylo mi hloupé mu říct o půlku, tak jsem to zaplatila všechno sama. Bylo mi ale divné, že David nemá s sebou žádný batoh.

Dojeli jsme do Ostravice, kde jsem zaparkovala. David řekl, že bychom se před výstupem na vrchol Lysé mohli trochu občerstvit. Myslela jsem si, že si třeba dá pivo a budeme pokračovat. Navštívili jsme tedy restauraci, která byla nedaleko. Já jsem sice hlad ani žízeň neměla, ale chtěla jsem Davidovi vyhovět. Spíše už jsem se těšila, až se pustíme do stoupání. To mě vždycky hodně baví. David si poručil oběd a k tomu pivo. Já jsem si dala jen colu. Po jídle měl ještě chuť na něco sladkého, tak si objednal čokoládový dortík.

Celé jeho občerstvování se protáhlo na dvě hodiny. To už jsme dávno mohli na Lysé, pomyslela jsem si. Když přišlo na placení, zjistil David, že si doma nechal platební kartu a v peněžence že má jen pár korun. Musela jsem tedy celou útratu uhradit ze svého. To už mi v hlavě začalo blikat červené světlo. Trochu brzo na to, že to bylo naše teprve druhé rande.

A zase zpátky domů

Abych pravdu řekla, měla jsme po náladě a na Lysou se mi ani už nechtělo. V hlavě mi to šrotovalo. Jak může mít David rád vycházky do přírody, když první co v ní udělá, je, že zapadne do restaurace. Když jsme z ní vyšli ven, řekl můj společník, že tak dobře se dlouho nenajedl. Na vzduchu prý chutná. Pak navrhl, že bychom se mohli projít po Ostravici, než vyrazíme na vrchol Lysé. Rád by oběd strávil a nechce se mu hned podávat sportovní výkon. Ale já jsme mu odpověděla, že bude asi nejlepší, když pojedeme rovnou zpátky. David na to radostně kývnul a souhlasil.

Cestou domů jsem mlčela, zatímco David se rozplýval nad tím, jak je v Beskydech krásně. Ten vzduch a to jídlo. Zeptal se mě, jestli ho zavezu až před dům a kdy si zase nějaký společný výlet zopakujeme. Vysadila jsem ho na náměstí ve městě, ve kterém bydlel s tím, že ještě musím něco zařídit. Domů snad odtamtud trefí. A pak jsem řekla, že na žádný výlet s ním již jet nechci.

Nejela jsem do přírody proto, abych celou dobu seděla v restauraci a čekala, až se nadlábne. David se tvářil nechápavě. Pak jsem mu na papír napsala číslo svého účtu, aby věděl, kam mi má poslat peníze za oběd, který jsem mu zaplatila. A odjela jsem. Raději jsem to s Davidem zabalila hned zkraje. Tohle rande se prostě nepovedlo.

P.S. Hádejte, poslal mi David peníze za oběd, který jsem mu zaplatila? Jestli jste tipovali, že ne, tak jste měli pravdu.

Zdroj: autorský článek zpracovaný podle námětu čtenářky

Náhledové foto: Pixabay

Komentáře

Novinky na Zlínmag.cz

Novinky na 610zajímavosti.cz

Novinky na Senior-ka.cz